Hvor langt vil du gå, mand?

Tre børn, Tre brud/pauser i ægteskabet,.Dette tilsat andre dyrekøbte erfaringer med parforholdet, Det er ingredienserne i Søren og Karen 35-årige parforhold.  Et parforhold som den dag idag stadigvæk findes – nu stærkere end nogensinde!”

Hvor langt vil jeg gå for at bevare og/eller reetablere mit skibbrudne parforhold?

Netop det spørgsmål har mange mænd (og kvinder) stillet sig selv forud for en tung beslutning.

Jeg er langt fra den eneste, og ej heller den sidste, som har forliste ægteskaber bag mig. – og jeg næppe den eneste som har hørt udsagnet om det skulle knibe med vores vilje til at kæmpe for at redde og reetablere parforholdet – Vi beskyldes derimod af nogle fagfolk for at være for hurtige på aftrækkeren ift. at opgive parforholdet.

Inden da skulle Karen og Søren igennem krise nr to. Den kommer i 1996 efter en rolig men også slidsom periode hvor yderligere to børn er kommet til med kort tids mellemrum. Karen havde nærmest ikke sovet i halvandet år og hun følte sig flad og bundet af en hverdag fyldt med trivielle pligter. Oveni dette skulle et nyindkøbt sættes istand.. Dette efterlod ikke megen plads til at pleje ægteskabet!”

Alle der har prøvet at gennemføre et parbrud (med og uden børn) ved ganske udmærket hvor resursekrævende og mentalt belastende det er.

Som mandecoach har jeg været helt på bølgelængde i mødet med mange mænd for hvem det praktiske mht bodeling osv. slet ikke har været det værste. Derimod har det emotionelt og mentalt været meget belastende at måtte erkende det nederlag det føles som når parforholdet må ophøre – et nederlag som desværre for en hel del mænd også kan være starten på en social deroute.

Analyser fortæller at hele 8 ud af 10 parbrud idag sker på kvindens initiativ. Dette efterlader ikke overraskende ofte manden i både chok og sorg.

Det er tillige kendt stof at mange mænd udmærket registrerer at parforholdet langt fra kører optimalt. Desværre får dette ikke mændende til proaktivt at ville søge forandring for at forbedre.. Tværtimod stikkes hovedet i busken i håbet om at hverdagen genindfinder sig, hvilket den langt fra altid gør.

Derfor står mange mænd både chok- og sorgramt tilbage – derfor rammes mænd også ofte af en mental og praktisk handlingslammelse.

Vil du undgå dette scenarie så er det på sin plads løbende at pulsmåle dit parforhold – og ikke mindst ta´ ´handling på evt. store såvel som små krisetegn. .  .

Inspiration & Citat hentet fra artiklen ” Kærlighed er at turde stole på, at det altid bliver godt igen!” Kristeligt Dagblad den 10. februar 2017

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *