Kom nu, Vi skal videre, Mand!

Jeg er træt og ked af at se på tabermænd. På mænd der er uduelige. Vi mangler idealer for, hvad det vil sige at være den gode mand, den gode partner, den gode far, den gode, virksomme mand. Samfundet er kommet til at fungere på kvinders præmisser. Jeg er 100 procent feminist og synes, det er fantastisk, at det går kvinder så godt, men det betyder ikke, at jeg fuldstændig har opgivet drømmen på vegne af mit eget køn. Drengene passer ikke længere ind, og halvdelen af dem vokser op uden et stabilt mandeideal i deres hverdag!”

Citat:  Morten Aagaard. Tidl. generalsekretær i Det Danske Bibelselskab, direktør for Legos fonde til almennyttige formål  – nu præst i Kirkens Korshær, Århus  sagt til  Berlingske

Sommetider er sandheden mere end blot barsk læsning. Sommetider er sandheden en størrelse som kan få os (mænd) til at putte hovedet i busken i forsøget på at g(l)emme virkeligheden.

Men sandheden kan man(den) ikke flygte fra. For benægtelse skaber ikke forandring – og forandring er nødvendigt.

Jeg har i tidligere blogs berørt dette triste faktum at statistikkerne ikke taler os mænd op. Tværtimod! Man kan med en vis rette påstå at vi mænd generelt har tabt sutten når det gælder om at skabe os et ordentligt liv for os selv..

Vi mænd skal ikke underlægge os “Succestyranniet” (se nederst) men vi er nødt til at anerkende at fakta taler os imod:

  •  6.138 (2015) mennesker er hjemløse. 78 procent af dem er mænd.
  • I 2014 begik 487 mænd selvmord, mens 166 kvinder tog sit eget liv.
  • Danske og internationale studier viser, at arbejdsløse mænd har en overdødelighed på 30-50 procent i forhold til mænd i arbejde.
  • tre ud af fire ADHD diagnostiserede er drenge.

Passende og veluddannede mænd er blevet en så stor mangelvare at højtflyvende karrierekvinder nu vælger at nedfryse deres æg i håbet om, at den rette mand dukker op senere i kvindens liv. Ta´ lige den mand!

Jeg kunne sagtens “underholde” med flere statiske tal og data som dokumenterer at vi mænd simpelthen må stramme balderne, skabe en forandring. Derfor er jeg også helt enig i Morten Aagaard´s ønske om et (selv)opgør.

Den gode nyhed er at der faktisk findes .tilbud om støtte til mænd med ondt i livet b.la. Kom Videre Mand

Selv forsøger jeg dagligt at efterleve B.S.´ord om at “Du kan først være noget for andre, når du er noget for dig selv”..

Skilsmisse(r), fyring(er) og truende sygdom kan også bruges som en katalysator for forandring.

Min inspiration til denne blog:

Artikel på B.dk  Præst om mandekrise: »Jeg er træt og ked af at se på tabermænd. På mænd der er uduelige«

Bogen::  “Lidt af Far!” skrevet af Frederik Lindhardt (People´s Press) – forfatteren er søn af afdød & tidl. biskop Jan Lindhardt som i 2012 fik konstateret Alzheimers.

Bogen:  “Succestyranniet – og vejen ud!” skrevet af kultursociolog & HD(A) ,bestyrelsesmedlem Emilia van Hauen (Rosinante)  :

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *