Lad krisen bli´ din styrke, Mand

“Vi skal holde op med at se det som en krise, når vi famler efter meningen med livet. Vi skal i stedet lære at se det som en ressource og gøre tvivlen til en drivkraft, der kan flytte os nye steder hen. Midten af livet har på den måde potentialet til at blive vores mest kreative periode!”

Jeg ved udmærket godt om nogen at ordet “krise” slet ikke appellerer til os mænd.

Vores selvopfattelse er den at vi aldrig er i krise, Vi bøvler blot af og til med noget stort eller småt i livet. Noget vi ikke kan få på plads. Noget som ofte kan kræve hjælp udefra, men som langt fra altid får det!

Jeg tænker at vi er mange mænd, sikkert rigtig mange, som inde i os selv bøvler med dette: Jeg er nu nået midtvejs i mit liv ,Jeg står her og føler stor lyst til noget andet, uden helt endnu at kunne definere eller præcisere, dette andet.

Undervejs i livet hertil har jeg fået mentale buler og skrammer – men sandelige også succeser. Jeg har lært meget og opnået rigtig meget.

MEN altså: Hvordan og i hvilken retning skal jeg videre herfra?

Et godt psykisk helbred betyder ikke fravær af modgang eller kriser. Begge dele vil følge os hele livet.

For langt de fleste af os er modgang og kriser i livet lig med stærkt nedsat tanke- og handleevne. Modgangsfasen inkluderer derfor også ofte meget “usunde” beslutninger – alene fordi vi, i denne sindstilstand, tvinger os selv til at beslutte.

Vi mænd er nemlig handlingsorienteret. Vi har fuld fokus på løsningen ikke ret meget på årsagen.

Men Kære Mand, Byt lige rundt her. Sæt istedet fuld fokus på årsagen til og giv dig (god) tid til at afdække denne. Så dukker løsningen meget ofte op sådan (næsten) helt af sig selv.

Citat øverst:  Stammer fra signatur artiklen “Min krise, min ressource!” af Lars Henriksen, i Kristeligt Dagblad den 29. sept. 2017.

Inspiration: Bogen: “Hverdagspsykologi – Hjælp til at fast i modgang”” af Rebekka Egeland & Carina Poulsen og  “Rigtige mænd går også i sort” – forfattere: Majken Matzau og Umahro Cadpgan,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *