Er du compassion fokuseret, Mand ?

Kongstanken i compassion fokuseret ledelse er, at al ledelse starter med selvledelse. Når en leder forstår egne og andres reaktioner og samtidig evner at agere på den forståelse , vil der blive frigjort kræfter, som motiverer både leder og medarbejder til at nå det fulde potentiale.

… Ved det godt, sik´ n lang smøre – en smøre som måske ikke umiddelbart forståes. Men lov mig, og det for din egen skyld,  læs denne sætning igen og igen, til den sidder fast i din hukommelse.

Sætningen er højrelevant både for dig som har en lederfunktion på din arbejdsplads, men bestemt også for dig som person fordi du dagligt (u)bevidst udøver selvledelse.

I denne weekend besøgte jeg Ordkraft 2018 i Kulturhuset Nordkraft i Aalborg. Ordkraft 2018 er en bogmesse og her fandt jeg en bog som talte meget tydeligt til mig.

Bogen har titlen: Compassion fokuseret ledelse – bundlinje gennem selvledelse og medfølelse (2015). Forfatteren hedder Michael Andersen er uddannet på Harvard Business School og INSEAD. Han har gennem mange år studeret psykologiske dynamikker i erhvervslivet.

Jeg citerer fra bogen:  “Compassion fokuseret ledelse understøtter også en bæredygtig og langtidsholdbar high performance kultur hos de enkelte medarbejdere, da de ikke længere bliver udsat for det høje selvværds bagside af medaljen, som i yderste konsekvens er livstruende.”

Rigtig mange mænd er konkurrenceorienteret og vil derfor altid stræbe efter at gøre alt bedst muligt – både for sig selv og for fællesskabet.

B:S. har jeg tidligere citeret for at sige dette: ” Du kan ikke være noget for andre før end du er noget for dig selv ”

Denne bog følger her op med den, for mig, ultravigtige præmisse at al succesfuld ledelse har sin bund i dyb selvindsigt og empati.

Derfor taler denne bog så tydeligt til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *