Nye regler kan koste dig dyrt, Mand!

Reglerne for, hvordan huset, bilen og formuen skal deles efter skilsmisse er blevet ændret. Det giver nye muligheder, men betyder også, at en ægtefælle kan ende med størstedelen af fælles bolig, uden at man har aftalt det!

Desværre viser tallene at noget over halvdelen af alle ægteskaber her i landet ender i skilsmisse.

Det parbrud som følger i halen på skilsmissen udløser nemt konflikter – konflikter som slet ikke behøver ammunition udefra for at risikere at eksplodere.

Udover samkvemsaftalen omkring børns kommende bo- og levevilkår så er bodelingen det element som nemt kan få parbrudet til gå helt og fuldstændig i sort.

Bodelingen er den helt uundgåelige konsekvens af skilsmissen og hér er det at du skal være opmærksom på at der 1. janaur 2018 trådte nye regler i kraft.

Kerneproblematikken er denne: Hvis din ægtefælle har brugt enten en arv eller pengegave , der for begges vedkommende som hovedregel er særeje, så kan ægtefællen nemt ende med at få legitim adgang til størstedelen af jeres til dato fælles bolig.

Lad mig komme med dette eksempel:  Et par ønsker at købe en ny fælles bolig. Begge ønsker at indskyde 300.000 kr i denne nye fælles bolig. Hendes indskud kommer fra en arv (særeje)fra sin far. Hans indskud stammer fra salg af andelsbolig. Hvis nu parret på et tidspunkt havner i en skilsmisse og de ikke var opmærksomme på disse nye regler, så ville kvinden i dette eksempel have legitim ret til 75% af friværdien i fællesboligen.

Det virker hverken fair eller rimeligt, dét kan vi vist nemt blive enige om. Men sådan kan konsekvensen af de nye regler altså virke.

Juridiske rådgivere med spidskompetencer på netop dette felt ser to måder at undgå denne utilsigtede situation, nemlig at der oprettes en ægtepagt eller den anden løsning,  gå i banken og låne pengene.

Jovist,  er det dyrt at låne i banken, men alternativet kan altså bli´ endnu dyrere.

 

Kilde: Dagbladet Børsen – Penge , mandag den 15. august 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *