Pas virkelig på med pillerne, Mand!

“Antallet af recepter på medicin mod depression og angst til medarbejdere stiger, når virksomheder indfører en eller anden form for præstationsløn”

Når vi som medarbejdere bliver bedømt og belønnet på baggrund af vores præstationer så vil en del af os forfalde til at lave (solide) overtræk på både vores fysiske og psykiske helbredskonto.

Det er næppe heller nogen nyhed at strukturelle og/eller organisatoriske forandringer på arbejdspladsen giver grobund for uro og bekymring blandt  ansatte.

For ganske nylig fik jeg blot dette bekræftet på ny.

Her stiftede jeg nemlig bekendtskab med et omfattende dansk studie lavet af Aarhus Universitet i perioden fra 1996-2006. Her deltog 1309 danske virksomheder med ialt 318.717 ansatte. Dette studie fortæller at forbruget af medikamenter mod angst og depression steg med 4-6% hvilket svarer til ca. 2000 nye patienter på recept.

Lad mig slå fast med syvtommer søm: Hvis du i dag behøver piller for at klare arbejdsdagen, så har du afgjort overtrådt den røde linie og al fornuft fortæller at du her og nu trænger at forandre for at forbedre dit helbred.

Mit råd til dig er derfor:  Er dette tilfældet, så søg omgående professionel hjælp til at iværksætte en forandring.

 

Inspiration kommer fra flg.: Studie lavet af Aarhus Universitet og offentliggjort i tidsskriftet Academy of Management Discoveries.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *