Rigtig Glædelig Jul, Mand!

Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden”.

“I juletiden har man tid til at have tid” – et udsagn som jeg kender til fulde.

For jeg tænker at udsagnet passer og matcher mig derhen at jeg, netop fordi jeg i juletiden har megen god og fri tid ,  har fået skabt min egen juletradition.

De seneste år er jeg nemlig samtidigt med Julens komme, gået ind i et særligt og tem´lig introvert refleksions-mode.

Dette refleksions-mode dækker over at jeg i Julehøjtiden bruger mange timer på at tænke – tænke over hvad jeg har opnået i løbet af året, tænke over hvad jeg fået opfyldt i året der snart er gået , tænke over hvad der, i årets løb, mod forventning ikke lykkedes for mig at få bragt i mål.

Jeg oplever denne refleksion-mode som en god gave fra mig til mig, givet med den særlige omtanke at det giver dyb mening at huske hvad der er lykkedes og hvad der ikke lykkedes – begge initieret af; Hvorfor

Julen er som bekendt også gavernes tid – og gode gaver gives med omtanke. Nok helt uden at vide det,  så måske alligevel ikke for du ved den kvindelige intuition skal ej underkendes,  så har min dejlige hustru i år givet mig en sådan gave, nemlig et effektivt værktøj til brug for denne refleksion.

Dette værktøj, som egentlig blot er få refleksions spørgsmål, deler jeg gerne med dig – de lyder:

  1. Hvilket ord beskriver bedst og mest rammende dit 2019 ?
  2. Hvad var dine succeser i 2019 ?
  3. Hvad var dine største udfordringer i 2019 ?
  4. Hvad gjorde du af godt for dig selv i 2019 ?

Slutteligt:  Hvad vil du ændre i 2020 og dermed , hvad vil du gøre mere af ?

Jeg ønsker dig hermed en Rigtig Glædelig Jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *