Her får du Ikigais 10 love, Mand!

Jeg har tidligere skrevet om hvor vigtigt det er for din livskvalitet – og livslængde – at du opsøger og finder – din ikigai.

Ikigai handler dybest set om at leve et personligt meningsfyldt liv, et liv der virkelig udtrykker dit indre væsen. Ikigai handler om at få mest muligt ud af her eneste dag.

På vejen mod , i din søgen efter dit ikigai, kan du måske føle gavn ved følgende 10 love:

  1. Hold altid i gang – gå aldrig på pension: den, der opgiver de ting, han elsker og har forstand på at udføre, mister meningen med livet.
  2. Tag de troligt: Hastværk er omvendt proportionalt med livskvalitet. Et gammel ordsprog siger at den, der går langsomt, går sikkert.
  3. Spis dig ikke mæt:  spis dig kun 80% mæt, aldrig helt mælt, slet ikke overmæt.
  4. Omgiv dig med venner: den bedste medicin man kan tage når eller hvis man vil af med bekymringer, er en god snak med et menneske som du kender og tør betro sig til.
  5. Kom i form til din næste fødselsdag: når du dyrker motion sætter du gang i udskillelsen af lykkehormoner. Gå-/cykelture, gerne i skoven gør dig særlig godt.
  6. Smil: en venlig indstilling skaber venner og får en selv til at slappe af. Hvis du møder verdenen med et smil, får du det samme tilbage.
  7. Få kontakt med naturen igen: at færdes i naturen har i mange studier vist sig at være en formidabel  god – og meget billig – medicin mod både fysisk og psykisk dårligdom. Der er i naturen at du får opladet dine batterier og dermed kraft til nye oplevelser og erobringer.
  8. Vær taknemlig:  brug lidt tid hver dag på at takke dig selv, din livsledsager og dine mennesker omkring dig. På den måde vil du føle dig lykkelig over at være i live.
  9. Lev i nuet: hold inde med at beklage dig over fortiden og frygte fremtiden. Gør bedst mulig brug af dagen, så den fortjener at blive husket.
  10. Følg din ikigai: Inden i dig er der en passion, et enestående talent, der giver dig mening og driver dig til at give det bedste af dig selv. Hvis ikke du allerede har fundet din ikigai, så er din næste opgave at opsøge og finde denne.

 

inspiration til denne blog stammer fra den internationale bestseller bog “Ikigai – den japanske hemmelighed bag et langt og lykkeligt liv” af Hector Garcia og Francesc Miralles.(Peoples Press)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *