Jeg har tanket op – Har du, Mand?

“Vi kan som individer inddeles i 3 kategorier når det gælder vores tidsforbrug, nemlig: Tidsoptimister, Tidsrealister og Tidspessimister – langt de fleste af os tilhører (desværre) den første gruppe!”

I morgen er det mandag , en ikke helt almindelig mandag. I morgen er vi rigtig mange som igen vender tilbage til arbejdspladsen efter ferien.

Ferier er tænkt som perioder hvor du både mentalt og fysisk kan slappe af fra hverdagen, hvor du får nye spændende indtryk og oplevelser – hvor du måske vigtigst af alt får tanket masser af ny energi til den kommende periode.

Desværre oplever flere og flere ferieperioden som mindst ligeså stressende og belastende som hverdagen. Ambitionerne om ferieoplevelser overdrives. Planerne for ferieoplevelser blir alt, alt for ambitiøse. Dette kan nemt resultere i ellers helt unødvendige konflikter og nedbrud.

Det betyder blot at du drænes for din (aller)sidste energi og ikke som ellers tiltænkt får tanket op. Derfor er du i overhængende fare for at møde endnu mere mentalt nedslidt i morgen – dét er hverken du selv eller din arbejdsgiver tjent med.

Som de Tidsoptimister langt de fleste af os er, så har vi en eminent evne til at planlægge vores tid benhårdt – uden tid til pauser, med det kedelige resultat at vi oplever fiasko.

For at opfylde vores benhårde aktivitetsplanlægning skal vi indkalkulere 40% tom tid – dette for vi realistisk set kan nå det vi har sat os for.

Tankevækkende – og måske læring til brug for planlægning af din næste ferie.

Kilder: Min ferielæsning: “Succestyranniet – og vejen ud” af Emilia van Hauen samt “Stå Fast – et opgør med tidens udviklingstrang” af Svend Brinkmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *