Kvinden har taget din karriere-kanon, Mand!

“På trods af sin unge alder kan indehaveren allerede kalde sig for serie-iværksætter. For år tilbage var hun med til at etablere et erhvervsnetværk og da hun som studerende  lavede et nyhedssite til studerende, blev det så stor en succes, at hun få år efter solgte det til Jyllands-Posten. Hun nåede også at opleve livet som travl karrierekvinde og spiludvikler – før hun allerede som 32-årig følte sig totalt udbrændt.”

Kvinden har kørt karriere-kanonen i stilling og hun har skytset skarpt rettet mod den perfekte og hurtige realisering.

Kvinden har overtaget karriere-kanonen fra manden og ikke nok med det. Hun tilsat den en ekstrastor ladning krudt for målopfyldelsen kan ikke ske hurtigt nok og kun det perfekte karriere pletskud tæller.

I mere end hvert tredje danske parforhold er det i dag kvinden som tjener mest.

Ifølge Ledernes Hovedorganisation, der har foretaget en undersøgelse i samarbejde med Hillerød Sygehus, er det karrierekvinder eller kvinder i lederstillinger, der i dag er mest udsatte for stress eller føler sig mest stressede.

Derfor er det heller ikke særligt overraskende at langt de fleste stressramte er kvinder eller at mange kvinder i en ung alder, oplever at brænde sammen.

Manden derimod har på utallige opfordringer, tilsat et solidt samfundspres, valgt at neddrosle karrieren for b.la. at påtage sig en mere aktiv faderrolle og rigtigt gættet, dette rolleskifte kæmper han bravt med at finde sig til rette i.

Derfor piner det ham også i dén grad at opleve at kvinden bare har overtaget karriere-kanonen og ikke som han ellers, måske lidt naivt troede, ville dele flere fælles familietimer.

“Vi har i parforholdet en klar tendens til at gøre den anden til skurken, skyld i at jeg ikke fik opfyldt, oplevet eller udlevet!”  citat: Seniorkonsulent, Søren Marcussen, Center for Familierådgivning.

Derfor føler han sig noget karriere skamskudt og efterladt i grøftekanten og han spørger derfor: Kære Kvinde, Var det, dét du mente da du sagde og krævede ligestilling ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *