Er dit liv meningsfuldt, mand ?

…. et stort og vel rimelig komplekst spørgsmål sådan lige at besvare

Ikke desto mindre tænker jeg at netop dette spørgsmål er vigtigt at forholde sig til og  pulsmåle sig selv på med mellemrum.

Hvis du umiddelbart kan svare negativt herpå, så er det absolut mit håb at du så tager initiativ til at ændre.

“Igennem mange år har lykkeforskere fortalt at lykkefølelsen i vores livsforløb danner en U-kurve. I ungdommen er vi lykkelige, så får vi arbejde, børn, forpligtelser og faldende livskvalitet, inden vi omkring pensionsalderen bliver lykkelige igen” 

Ifølge Meik Wiking, direktør for Tænketanken Institut for Lykkeforskning så er der forskel på om vi forstår lykke og livskvalitet som det nydelsesfulde liv eller det meningsfulde liv. Vi ved at oplevelsen af mening har stor betydning for, hvordan den enkelte evaluerer sit liv, slutter han.

Jeg tænker helt uvilkårligt at der jo ikke behøver at herske et modsætningsforhold her. For hvad nu hvis vores liv både er menings- og nydelsesfuldt samtidig? Er det netop ikke kombinationen af nydelse og mening som sammen danner lykkefølelse ?

“Vi danskere har det godt. Vi vurderer vores liv, som det former sig her og nu, til karakteren 7,5 i gns. på en skal fra 1-10. Vi ser tillige lyst på fremtiden for om fem år forventer vi at vores tilfredshed er steget til 8,2. 

Ifølge Den Danske Livskvalitetsundersøgelse fra Danmarks Statistik så bor de lykkeligste danskere på Fanø – ja, på Fanø af alle steder hvilket jo nok vil overraske en del af os. Tryghed, tillid og gode netværk kombineret med et højt indkomst- & uddannelsesniveau gør at 77% af kvinderne og 72,4% af mændene på Fanø finder stor mening i det, de foretager sig i livet.

Så selvom befolkninger over hele verden søger mod storbyer, ligger livstilfredsheden højest hos dem der bliver tilbage i det som vi i dag kalder udkantsdanmark – tankevækkende ikke ?

Ifølge sammen Meik Wiking, direktør for Tænketanken Institut for Lykkeforskning så forklarer han det med flg.: “Blandt de mennesker, som bliver i de mindre byer, er der flere som prioriterer fællesskab og mening over karriere. Bagsiden ved at vælge karriere er at det valg resulterer i en evig jagt på et godt/bedre job, en høj(ere) indkomst og høj(ere) materiel standard  – og at denne evige jagt meget ofte afføder en kronisk utilfredshed.

Sad forresten også den anden dag og læste om den sidste nye trend blandt kreative unge københavnere – den  trend er at flytte fra Hovestaden og til Cold Hawaii (som bekendt på dansk hedder Klitmøller og ligger oppe i Thy)

Så måske ser vi her en spirende tendens og motivation til at genfinde idyllen på landet !

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *