Pulsmåler du nogensinde Parforholdet, Mand ?

 “Kontakt muliggør kærlighed, fordi kærlighed er en særlig intens form for kontakt og fordi kærlighed uden kontakt er en meningsløshed” 

– Vidste du at der mellem en meningsfuld og følelsesbetonet handling kan registreres en stor egen motivations- og selvtilfredsheds forskel !

– Vidste du at dine nære omgivelser nemt kan afkode dig. Derfor ser de også hurtigt om du gør noget af lyst eller om det skal give en eller anden form for mening for dig !

– Vidste du at over halvdelen af alle parforhold/ægteskaber ender i skilsmisse !

Jeg er bevidst om at jeg har fået en arbejdsskade. For når jeg ser et par på gaden så er mit fokus uundgåeligt straks på deres individuelle og interne kropsprog – på deres interne samtaleform.

Når jeg her kommer med en række gode råd til hvordan dit parforhold kan forbedres så afslører jeg nok også samtidig at mine bevidninger af par på gaden giver mig anledning til bekymring – mens altså, her følger en række gode råd:

1. Et langvarigt parforhold har op-/nedture. Kun at forvente solskinsdage er urealistisk

2. Problemer og misforståelser bør håndteres med det samme og ikke akkumulerer til en sprængfarlig “bombe”. Tilgivelse fjerner ikke skyld. Den genskaber forholdet til den anden trods skylden.

3. Kvalitetstid sammen er et absolut must fordi denne danner et stærkt bånd mellem dig og din partner og er brændstoffet til at håndtere op-/nedture.

4. Det er sundt for parforholdet hvis du/i har forskellige interesser og dyrker forskellige aktiviteter.

5. Jeres forskelligheder skaber en balance som gør jer til et godt team. Anerkend og påskøn disse.

6. Hvis både du og din partner stopper med at prøve at ændre hinanden, så vil det fjerne kilden til de fleste skænderier.

7. Vær enige om at i også kan være uenige. To mennesker kan ikke tilbringe livet sammen uden at opleve uenigheder. Indgå gerne kompromis ellers læg problemet til side.

8. Manglende (tydelig) kommunikation er den vigtigste årsag til at selv gode relationer mislykkes. Lyt uden at afbryde. Anerkend de fremførte synspunkter hvilket ikke er det samme som at du er enig.

9. Ærlighed er vigtigt. For mistro er en af de største hindringer for et godt parforhold. Tabt tillid er meget svær (men ikke umulig) at genetablere.

10. Respekt er en svær størrelse. Men behandl din partner med respekt og du vil få det samme igen. Mind jævnligt din partner om hvormeget hun betyder for dig.

Citat/øverst:  Bog:  At være der hvor du er, forfatter Bent Falk – Øvrig inspirationskilde: Liv & Sjæl nr 5. oktober 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *