Alder er ik´ bare et tal, mand!

Alder er ikke spørgsmål om år, men om sindstilstand – sagt af Douglas McArthur

Der er sagt og skrevet meget om alder, og dét specielt i forbindelse med at man(d) runder skarpe hjørner som f.eks. 40år, 50år eller 60år.

Selvom alder ofte siges blot at være et tal så giver det, mange af os, og i hvert fald mig anledning til reflektion over at være nået så langt i livet.

Det er ingen hemmelighed at jeg inden længe runder et skarpt hjørne. Du kan selv regne ud hvilket, ud fra den kendsgerning at det er over ni år siden jeg rundede de 50.

Mange er aldrig rigtigt jævnaldrende med sig selv – sagt af Tove Ditlevsen

Hvis du som jeg har svært ved at forholde dig til din aktuelle alder fordi du både mentalt og fysisk føler dig frisk og ungdommelig så rammer netop dette citat spot on – dette citat indeholder,tænker jeg i hvert fald, rigtig meget sandhed.

Jeg føler mig nemlig stadig fit4fight.

Men jeg vil omvendt heller ikke skjule at jeg trods alt godt kan mærke at jeg har passeret midterlinjen i livet. En midterlinje som har affødt markante forandringer.

Tit har jeg fra folk i mit netværk hørt fortællinger om ændringer i de personlige prioriteter, ændringer som relateres til det momentane alderstrin.

Også  jeg har ændret på nogle essentielle prioriteringer i mit liv.

.Jeg er stået af karriere-racet, har fravalgt ledelsesansvar og arbejder “kun” med opgaver som virkelig tænder mig, opgaver hvor jeg bruger mine spidskompetencer oparbejdet gennem et langt virke i det private erhvervsliv.

Jeg tillader mig endog at påstå at jeg i dag også qua mine erfaringer, min videndeling og mit nuværende virke gør en forskel til gavn for folk omkring mig.

Dét giver mig øget mental og fysisk styrke – og ikke mindst større  livsglæde.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *