Er livet bare én stor konkurrence, Mand ?

“Det, der kendetegner os som mennesker, er ikke hvad vi har, eller hvad vi kan, men hvad vi er!” 

Et kollektivt dilemma, føler jeg, trænger sig voldsomt på og behøver absolut fokus, nemlig:

1)  Vi mediterer for at fokusere. Vi drømmer om simple-living for at overskue vores mange besiddelser. Vi udøver single-tasking for at holde styr på to-do listen.

Alt i mens:

2) Vi dagligt bombarderes med reality-programmer hvor der konkurreres om stort set alle hverdagsdiscipliner. Alt skal mestres til perfektion. At lykkes er et absolut must – at fejle er not-an-option, for alle kigger jo med !

Dilemmaet bare vokser i styrke fordi flere og flere mennesker underkaster sig reality-programmernes såkaldte virkelighed og bliver dermed ofre for dette konstante konkurrencepres – et pres som let skaber stress og/eller forstærker en allerede indtrådt stresstilstand.

At befinde sig i et konstant konkurrence-mode højner og fastholder nemlig et højt stress niveau. Befinder du dig et langvarigt højt, ikke diagnosticeret og ubehandlet, stressniveau udløser det let psykisk uligevægt og måske til sidst en psykisk sygdom.

Derfor er der kun gode grunde til at forandre for at forbedre.

Du ér altså herre i eget liv og dermed har du også serve-retten til at skabe forandring – bolden ligger klar, er du klar til at serve ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *