Føler du dig fanget i dit parforhold, Mand?

Dette spørgsmål er relevant og faktisk livsvigtigt for dig at forholde dig til.

Spørgsmålet er umiddelbart mest rettet til dig som idag lever i fast parforhold. Men hvis ikke det er tilfældet for dig idag, bør du i meget høj grad overveje om ikke tiden nu er moden til et parforhold – hvorfor, kommer jeg tilbage til.

Rigtig mange af os mænd har tem´lig svært ved at få sagt eet bestemt ord, nemlig ordet NEJ.

Derfor får vi heller ikke sagt tydeligt fra når vores samlever (eller andre nære relationer) spørger os om eller inviterer os med til dette eller hint. Vi går derimod alt for ofte modvilligt og muggent med til …

Dette sker mod vores egen vilje og lyst og det er altså ødelæggende for kvaliteten af vores samliv – og du bærer ansvaret, Mand . Men du har nok også allerede gættet at der kun er een person som kan forandre for at forbedre dette, nemlig; dig selv!

Flere undersøgelser dokumenterer tydeligt at vi mænd har absolut bedst af at være i et parforhold. At vi lever i et parforhold gør at både vores fysiske og psykiske livskvalitet løftes ganske markant.

Se bare de triste kendsgerninger i øjnene:

  • enlige mænd lever mere end 7 år kortere end mænd i parforhold
  • helt galt går det, mand hvis du er ufaglært og arbejdsløs. Ufaglærte og enlige mænd har det dårligste helbred og lever kortest af alle – og forskellen bare øges, og øges.
  • ugifte 40-50 årige mænds dødelighed er 2 1/2 gange større end gifte mænds
  • arbejdsløse (enlige) mænd  har en overdødelighed på ml 30-50% ift. mænd i arbejde.

Så ikke overraskende er mine råd til dig mand ganske klare:

  1. hvis du idag lever i parforhold som (slet) ikke fungerer for dig, gør noget – nu. Det er din forbandede pligt, men smid for guds skyld ikke dit parforhold i skraldespanden.
  2. hvis du er enlig (måske ufaglært og arbejdsløs) så har du kun lutter gode argumenter for at søge efter en livspartner. Det kan kun gå for langsomt. Dog skal jeg gøre dig bekendt med en særlig udfordring du har. Nemlig den at du typisk lever i yderdistrikterne og de stadig mere veluddannede kvinder er flyttet til storbyerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *