Du skal ikke skamme dig, Mand!

“En junidag for fem år siden står Anders i sit hus med en kæreste, en datter –  uden fast indtægt. Hans liv er netop blevet vendt på hovedet, da han som adm. dir. for familiens møbelvirksomhed (grundlagt 1967) må dreje nøglen om!”  

Ikke at lykkes med at opnå personlige målsætninger, kan for mange af os mænd være en slem pille at sluge.

At måtte kaste håndklædet i ringen og gå konkurs med en mangeårig familie virksomhed, ligger uden diskussion i en helt anden mental boldgade hvor kun de færreste af os er i stand til at tage de følelsesmæssige konsekvenser ind.

Forleden læste jeg om Anders som gik konkurs med sine forældres møbel virksomhed. En konkurs som affødte et familieslagsmål, en gæld i million klassen og i øvrigt betød at han måtte sælge ud af sine ejendele og låne penge af venner.

“Jeg troede at en konkurs var det værste . Nu har jeg prøvet det, og jeg er ikke bange mere!” citat Anders.

Idag ernærer Anders sig som håndværker og fotograf og hans mindset for fremtiden fortjener kun anerkendelse.  Anders har idag helt andre fix-punkter for et godt liv. Fix-punkter som meget mere fokuserer på personlige værdier fremfor materielle værdier og status.

“Det kan godt være, at det her er urealistisk, men jeg jagter stadig balancen mellem økonomi og frihed!” citat Anders 

Mange af os mænd har, ikke overraskende, sat kursen mod personlig succes – men her er det på sin absolutte plads at spørge: Denne personlige succes er den alene hængt op på evnen til at opfylde dine ønsker om materiel status , ny stor bil, båd, hus og luksusrejser ?

Drives du alene af et mål om at få flere, nyere og større statussymboler, beder jeg mindeligt dig om at stoppe op for al forskning fortæller at  statussymboler IKKE afføder personlig tilfredshed, måske lidt på den (meget) korte bane , men slet ikke på den lange bane.

Min lille øvelse til dig er denne:

Sæt dig med et stykke blankt A4 papir, giv dig god tid til at finde dine 5 vigtigste værdier i dit liv – værdier som nu og fremover skal danne grundlag for alt hvad du foretager dig – skriv disse ned på papiret. Hæng derefter papiret op et sted hvor du meget ofte vil se dette.

Jeg ser gerne en mail fra dig med dine 5 værdier og spiller meget gerne lidt coaching-mail-bold med dig om dine vigtige valg.

STAY SAFE & HAPPY

 

Inspiration (du bør læse): Børsen Executive den 20. juni 2019 – “Gik konkurs med familievirksomhed: Mange synes jeg er blevet gladere!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *