Når døden bare er så ufortjent, unfair og urimelig

Kender du den følelse af at sidde med din mobil i hånden og slet ikke fatte eller forstå hvad der netop er blevet sagt, ja ligefrem bagefter med dig selv komme i tvivl om opkaldets rigtighed.

Sådan et opkald kæmper jeg stadigvæk med at bearbejde og forstå den fulde konsekvens af.

Præcis idag tirsdag for en uge siden , ringede min mobil.

Som alle andre gør, ja så kiggede jeg straks på mobilen og genkendte med det samme hvem det var som  nu gerne ville snakke med mig.

Opkaldet kom fra en nær god ven fra min loge – et opkald som jeg får så tit. Altid med en  venlig invitation, opfordring eller information.

– Men denne gang var budskabet i mobilen nok det mest chokerende som jeg har fået i meget lang tid.

“Jeg har det kedelige, ja forfærdelig triste budskab at fortælle dig at XX er afgået døden, absolut uden forvarsel og ganske uventet!  Nogenlunde sådan lød budskabet i min mobil – et budskab som blev afleveret med en grødet og grådkvalt stemme.

Fakta er dette sørgelige at netop sidste tirsdag mistede jeg og mine logebrødre en særdeles god og højt elsket ven i en alt, alt for ung alder.

En fælles ven som var stærkt dedikeret til egen og andres sundhed og velvære. En fælles ven som selv efterlevede alle de sunde budskaber om kost, motion og hvile. En fælles ven med stor faglig viden om sygdom og sundhed. En fælles ven som altid var klar med gode råd og støtte når/hvis vi andre havde behov derfor. En fælles ven hvis hjerte ganske chokerende, overraskende – og brat – holdt op med at slå.

Selv om jeg (og min hustru) deltog i bisættelsen, så kisten stå dér lige foran mig, ja så har jeg altså stadigvæk ikke helt forstået og accepteret den fulde konsekvens af opkaldet fra sidste tirsdag.

I aften, præcis én uge efter dette tragiske budskab ramte mig, skal jeg, for første gang efter bisættelsen, mødes med mine logevenner – og tro mig rigtige mænd græder også når de mister.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *